Våra ägare

Eigenbrodt är ett bolag inom Axel Johnson-gruppen, som är ett av Nordens största företag inom handel och tjänster. Tillsammans i koncernen är vi fler än 20 000 medarbetare och varje dag möter vi en miljon kunder som köper våra varor och tjänster. Här kan du läsa mer om Eigenbrodts ägare och hur bolagen hänger ihop.

Axel Johnson AB >  Axel Johnson International >  AxDrive > Eigenbrodt

 


Axel Johnson AB

Axel Johnson AB är en av Nordens ledande handelskoncerner som bygger och utvecklar verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden med tyngdpunkt i Norden.

Koncernbolagen består i dag av Axel Johnson International, Axstores, Martin &; Servera (70%), Novax, Svensk Bevakningstjänst samt delägda börsnoterade Axfood (ca 50%) och Mekonomen (29%).

Totalt omsätter de hel- och delägda bolagen i Axel Johnson cirka 69 miljarder kronor och har omkring 20 000 anställda (2012).

Axel Johnson är ett familjeföretag i fjärde och femte generationen och ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. Axel Johnson koncernen ingår som en av fyra fristående koncerner i Axel Johnson Gruppen tillsammans med fastighetsbolaget AxFast, amerikanska Axel Johnson Inc. och förvaltningsbolaget Altocumulus.

 

"AxVille", staden som förklarar vilka bolag som ingår i Axel Johnson-koncernen.


Axel Johnson International

Axel Johnson International är en teknikhandelskoncern med fokus på produkter, system och servicetjänster för industriella kunder i Europa.

Axel Johnson International är ett privatägt företag och kan som sådant tänka och agera långsiktigt.  Huvudkontoret ligger i Sverige men har verksamhet över hela Europa. Produktportföljen är stark med marknadsledande nischföretag som organiseras i fyra företagsgrupper: AxLoad, AxIndustries, AxFlow och AxImage.

 

AxDrive

AxDrive är en ledande komplett nordisk leverantör inom komponenter till industri, marin, off highway och tunga fordon som erbjuder brett sortiment med hög service och tillgänglighet.


Divisionen erbjuder  högkvalitativa industrikomponenter och service till den nordiska och baltiska tillverkningsindustrin.  Komponenter och lösningar inom detta område återfinns inom kundsegmenten: Off Highway, industri, maritim och specialfordon. Divisionen erbjuder också ett brett sortiment av komponenter och tjänster för tunga kommersiella fordon såsom lastbilar, skogsfordon, gruv- och entreprenadmaskiner, lantbruksfordon och många andra typer av maskiner. Inom detta område återfinns kunderna främst inom nytillverkning och eftermarknad.

AxDrive är finansiellt starka med en tydlig entreprenörskultur och siktet inställt på tillväxt.  Målet är att vara den ledande specialisten och fullserviceleverantören i Norden och Baltikum.

Följande bolag ingår i AxDrive: ABKATI, Widni Finland med Rotoman och Widni Baltic, Trans-auto och Eigenbrodt.

 

Eigenbrodt

Läs om oss här

VI SÖKER ÅTERFÖRSÄLJARE

För vårt Filter- och Hydraulikprogram söker Eigenbrodt nu återförsäljare. För mer information, kontakta John Kjerrman:

Maila John

PRODUKTKATALOG

Eigenbrodts produktkatalog

Detta är endast ett urval av våra produkter. Kontakta oss om du inte hittar det du söker i katalogen.

Vi stödjer SOS Barnbyar

Eigenbrodt stödjer SOS Barnbyar

Eigenbrodt stöttar SOS Barnbyar och deras familjestärkand...

Läs mer...

Eigenbrodt AB   Tel: +46(0)8 594 63 400   Fax: +46(0)8 594 63 410   E-post: kontakt@eigenbrodt.se   Adress: Box 704, 194 27 Upplands Väsby, Sweden