Om oss

Vi utvecklar kundunika lösningar inom rörelsesegmentet och levererar högkvalitativ service och kunnande till tillverkningsindustrin.

För oss är kvalitet, engagemang och hållbarhet mycket viktiga ingredienser i vårt erbjudande. Vår uppgift är att se till att vi ökar våra kunders konkurrenskraft i alla lägen. Vi är med från idé till färdig produkt och stöttar våra kunders absoluta framgång. Eigenbrodt har en lång historia, vi startade 1920 och vi värnar starkt om de relationer vi byggt upp med både kunder och partners genom åren. Vår värdegrund bygger på ett stort engagemang från våra medarbetare. 

Sedan april 2021 är vi en del av AB Karosseritillbehör (Abkati) som tillhandahåller ett av marknadens största utbud av i första hand komponenter för lätta och tunga lastbilar samt maskiner inom skog, lantbruk och entreprenad.  I och med fusionen har Abkati tagit över försäljningen av Eigenbrodts sortiment av industrikomponeneter och vi på Eigenbrodt koncentrerar oss på att leverera kundunika lösningar inom rörelsesegmentet dels till våra befintliga kunder, men även till nya potentiella kunder som vi har förmånen att komma i kontakt med via Abkati.  

Abkati och Eigenbrodt är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 110 bolag i 27 länder, med en omsättning på 960 miljoner EUR. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.

 www.axinter.com