Våra ägare

Eigenbrodt är en del av Abkati som i sin tur ägs av Axel Johnson International, en privatägd industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Fokus ligger på bolag som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. 

Om Abkati

Abkati tillhandahåller ett av marknadens största utbud av i första hand komponenter för lätta och tunga lastbilar samt maskiner inom skog, lantbruk och entreprenad. 

Abkatis målsättning är att tillsammans med våra kunder ligga i framkant och erbjuda marknaden mycket effektiva och högkvalitativa lösningar. Abkati har utvecklat ett framgångsrikt koncept som definieras av vårt breda och omsorgsfullt utvalda produktsortiment samt investeringar i både effektiva logistiklösningar och en stark marknadsnärvaro. 

2021 flyttade Abkati in i nybyggda lokaler i Arlöv i utkanten av Malmö. Här jobbar ca 55  personer på kontoret eller vårt moderna lager som skickar ut beställningar till kunder över hela landet. 

www.abkati.se

Om Axel Johnson International

Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.

Ett decentraliserat och engagerat ledarskap möjliggör snabba beslut och värnar entreprenörsandan som genomsyrar organisationen. Gruppen har fyra strategiska fokusområden: digitalisering, service, hållbarhet och kompetensförsörjning. 

Axel Johnson International har huvudkontor i Stockholm, Sverige och består av drygt 110 bolag med cirka 4 100 medarbetare och verksamhet i 27 länder. Total omsättning är 960 miljoner EUR.

www.axinter.com